Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/pro-novinare/festival-cokolady-ohlednuti  •  Vydáno: 19.10.2015 16:18  •  Autor: Lenka Želivská

Festival čokolády - ohlédnutí

2.ročník táborského Festivalu čokolády v hotelu Palcát navštívilo přes 3000 lidí.

Festival se druhým rokem představil ve větších prostorách hotelu Palcát a návštěvníci se určitě nenudili. Po oba festivalové dny program běžel až cirkusovým tempem, střídaly se pohádky, koncerty, živá vaření, přednášky. Hlavním tahákem programu byla ale módní přehlídka klobouků z čokolády. Kdo si chtěl zkusit práci s čokoládou navšívil místní dílny, ve vedlejším salónku pak celý den byla postavena kuchyně Muzea čokolády, kde cukráři vytvářeli pralinky, čokolády, lízátka a kde také proběhla soutěž pro amatéry o nejlepší Sachr dort a soutěž pro školy o nejlepší čokoládový dezert.

Drtivá většina návštěvníků pak volila kombinovanou vstupenku, která opravňovala také ke vstupu do degustačního stanu, kde teklo proudem 19 druhů teplých čokolád z celého světa. Pro dámy byl připraven Ladies Club s nehty a masážemi ve stylu čokolády a pánové mohli obdivovat čokoládový bodypainting na nahém těle.

Kdo jste nestihl rok 2015, pak si určitě zapište datum 3.ročníku - 15. a 16.10.2016 a přijeďte se do Tábora zčokoládovat !