Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/pro-novinare/tiskova-zprava-8.8.2016  •  Vydáno: 9.8.2016 7:40  •  Autor: Admin

Tisková zpráva – 8.8.2016

Tisková zpráva – 8.8.2016Již potřetí vás v Táboře přivítáme na Festivalu čokolády 2016, který se letos uskuteční v termínu 15.-16.10. v prostorách hotelu Palcát, v Muzeu čokolády a marcipánu a v dalších prostorách historického centra.
English version >>

Oproti uplynulým ročníkům nabídne festival větší prostory a novinky v programu. Kromě tradiční módní přehlídky čokoládových doplňků a šatů bude probíhat živé vaření za účasti špičkových kuchařů a cukrářů – svoji účast potvrdili lektorka a cukrářka Lucie Průšová, kuchař David Šašek, food bloggerka Aneta Hořčičková. Festivalový program se také více zaměří na zajímavé hosty a jejich přednášky – v improvizovaném „křesle pro hosta“ usedne např. Stanislav Krámský, nejvýznamnější český sběratel obalů a autor knihy o čokoládě, Karel Hager, dovozce kakaových bobů z Dominikánské republiky, zástupci čokolády Jordi´s, která získává prestižní ocenění na soutěžích ve světě a další hosté.

Samozřejmě je připravena i dětská část, kde po celý den probíhají dílny práce s čokoládou, Sváťovo dividlo vystoupí v interaktivních představeních a zcela jistě přijde i kouzelník. K dispozici bude po celý den i dětský koutek zdarma s profesionálním hlídáním.

Nejen ženy si festival mohou užít v masážním křesle s čokoládovou relaxační masáží obličeje či rukou. V loňském roce byly hitem čokoládové nehty, které i letos můžete mít J.

V přísálí hotelu Palcát předvádí cukráři z Muzea čokolády a marcipánu svoje umění a přímo před vašima očima vyrábí tabulkové čokolády a pralinky, které můžete ochutnat. Zde probíhají také soutěže cukrářů amatérů a cukrářů studentů.

V programu festivalu budou i zážitkové kurzy, probíhající přímo v kuchyni Muzea čokolády a marcipánu, nabídneme degustace vybraných vín a jejich snoubení s čokoládou. Pro pány bude čokoládové pivo a nejen pro pány čokoládové víno a drinky s tónem čokolády.

Vstupenky na festival jsou již nyní v prodeji na www.sladkavstupenka.cz, jednodenní vstupenku lze koupit také s degustací „all you can eat“. Děti do 140 cm jsou zdarma.