Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/program-2016/kreslo-pro-hosta  •  Vydáno: 22.8.2016 11:04  •  Autor: Lenka Želivská

Křeslo pro hosta

Křeslo pro hostaDo našeho festivalového „Křesla pro hosta“ jsme letos pozvali zajímavé hosty, kteří se čokoládou zabývají. A nemusí to být jen výrobci a čokolateiéři, ale gurmáni, kuchaři, sběratelé…. Pojďme si je představit a společně se těšit na zajímavá povídání na téma čokoláda. Určitě budete překvapeni, co všechno o čokoládě nevíte….

Pavel Maurer

Pavel Maurer

profesionální gurmán

Zakladatel vyhlášeného festivalu Prague Food Festival, autor Maurerova výběru Grand-restaurant a propagátor dobré kuchyně. Heslo „Nejezte blbě“ vypovídá zcela jasně J. Budeme mluvit nejen o jeho vztahu k čokoládě, ale i hvězdičkách vyhlášených restaurací a jak „nejíst blbě“…

www.grandrestaurant.cz/

 

David ŠašekDavid Šašek

šéfkuchař restaurace CODA v malostranském hotelu ARIA v Praze

Nejkrásnější terasa v Praze je určitě tady, ostatně 2 měsíce čekáte na rezervaci stolu. Nejen pro výhled, ale také díky skvělé kuchyni Davida Šaška. Začínal jako kuchař v rodinném penzionu v jihočeské Pístině, následně se učil od těch nejlepších kuchařův Praze. V restauraci CODA působí od roku 2004. David se s námi jistě podělí o svůj životní příběh, o tom jak se vaří ve špičkové restauraci a připraví dezert z čokolády, kteří šťastní vylosovaní budou degustovat. A připadá-li vám tvář Davida známá, tak vzpomeňte na pořad ČT „Parta marathon“. Ano.. David běžel J

www.codarestaurant.cz/sefkuchar-david-sasek/info/

 

Lucie Průšová

Lucie Průšová

chocolatier, pattisisier a lektor

Jestli milujete Francii pro její cukrářskou tradici a eleganci, pak si nenechte ujít vystoupení Lucie Průšové. Cukrařině se věnuje od roku 2000, v letech 2011-2012 byla šéfcukrářkou michelinské restaurace La Degustation Bohéme Bourgeoise v Praze, od roku 2013 provozuje svoje cukrářské studio. Pracuje se špičkovými surovinami, jistě se s námi podělí o příběh její profesní i životní dráhy a opět šťastlivci ochutnají její špičkový dezert…

www.cukrarske-studio.cz/cukrar-lucie-prusova/

 

 

Stanislav Krámský, Kniha o čokoláděStanislav Krámský

sběratel, autor knihy „O čokoládě“

Největší sbírku obalů od čokolád vlastní v České republice sběratel Stanislav Krámský. Kromě toho napsal knihu o čokoládě, je to odborník nejen na historii, ale také na moderní výrobu a výrobce. Letos poprvé přijede na festival do našeho diskusního křesla, přednese přednášku o historii čokolády a rád vám podepíše knihu. 

www.sberatel-ksk.cz/skupina-cokoladove-obaly.php                            

 

Aneta HořčičkováAneta Horčičková

food bloggerka

Jak se vede mladé a nadějné food bloggerce Antenně, která se specializuje na zdravé dorty a zákusky ? Na jejím blogu lze stáhnout recepty, které jsou výborné, snadné, zdravé a podle kterých si dobroty připravíte i doma. Jak takový blog vzniká uvidíte při jejím hostování.

www.facebook.com/antennacakery

 

 

JordisLukáš Koudelka a Jiří Stejskal

čokolatiéři, majitelé čokoládové manufaktury Jordi´s z Hradce Králové

Čokolády z manufaktury Jordi´s z Hradce Králové jsou velmi ceněné nejen mezi jedlíky, ale i na zahraničních výstavách. Jordi´s vyrábí i 100% čokoládu nebo mléčnou čokoládu, která je zcela jiná, než nabízí běžná produkce. Oba pánové přijedou do našeho křesla pro hosta, dále budete moci zažít ochutnávku jejich čokolád a také přednášku o čokoládě. Na festivalu budou oba dvy dny, takže je můžete potkat na jejich stánku a moudře pohovořit o čokoládě. Jordi´s jsou první čokoládovna v ČR, která začala vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. 

 www.jordis.cz 

Nela Boudová 

herečka a cestovatelka, milovnice čokolády 

Herečka Nela Boudová je známá nejen z divadelních prken a z filmových rolí, ale také hodně cestuje na zajímavá a atraktivní místa. V

našem křesle pro hosta bude vyprávět o svých cestách a také o svých nejzajímavějších rolích. Jestli zvládne práci 

s čokoládou uvidíme na místě...

 

 

 

Miroslav Šimůnek 

herec a pohádkový princ

 

Budeme si povídat o filmech, natáčení, čokoládě a vaření. A třeba zkusíme vytvořit i nějakou vlastní čokoládu. Podaří se tomuto charismatickému herci něco sladkého vytvořit ?