Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/mapa-a-prodejci/jordis-hradec-kralove  •  Vydáno: 2.9.2016 16:54  •  Autor: Lenka Želivská

JORDI´S Hradec Králové

JORDI´S Hradec KrálovéLukáš Koudelka a Jiří Stejskal jako majitelé první čokoládovny, která v České republice vyrábí přímo z kakaových bobů. V jejich stánku ochutnáte a nakoupíte i oceněné čokolády z nejprestižnější soutěž světa Chocolate Awards London.

POCTIVÁ ČOKOLÁDA – lék na duši

 Na počátku byli dva – Jiří Stejskal a Lukáš Koudelka. Dříve čokoládu ani moc nejedli. Jirka pracoval jako šéfkuchař, Lukáš je bývalý „ajťák“. Kdysi pracovali ve stejné hospodě, ale chtěli něco víc – být svými pány. V létě roku 2010 v Hradci Králové založili Salón čokolády - Jordi's chocolate, kam dováželi ze světa kvalitní čokolády a nabízeli je stejným nadšencům.  S nápadem vyrábět vlastní, kvalitní čokoládu (ručně, poctivě a v malém množství) se jim otevřel neuvěřitelný svět, který je uchvátil.

Po usilovné práci a vzdělávání sebe i zákazníků v oblasti OPRAVDOVÉ čokolády se jim podařilo počátkem roku 2012 vybudovat malou manufakturu na výrobu čokolády od kakaového bobu po tabulku. Od konce první republiky byli první, kdo se o něco takového pokusil.

První kakaové boby přišly z Ecuadoru, dnes již objednávají kvalitní boby z Madagascaru, Venezuely, Vietnamu či Hondurasu.  Velice totiž záleží na tom, odkud boby pocházejí, kdo a jak se o ně staral – stejně jako u surovin pro nejlepší druhy vín či kávy.

To však samo o sobě nestačí – kvalita zpracování bobů je dalším nezbytným krokem k tomu, aby milci čokolády dostali jen to nejlepší.  Základní přikázání Jordi´s by tedy mohly znít kupříkladu takto:

*Máslo kakaové nenahradíš tukem jiným, levnějším  ...

*Neosladíš čokoládu cukrem řepným a nepřesladíš  ...

* Nepoužiješ kakaa alkalizovaného, nepřidáš emulgátory či stabilizátory  ...

* Veškeré použité přísady jen té nejvyšší kvality zvolíš ...

*Nepolevíš v přísném sledování kvality za všech okolností ...

Jen tak vám může JORDI´S CHOCOLATE  nabídnout  k ochutnání  a  vychutnání  čokolády různých druhů, chuťových variací a tónin, čokolády vytvořené s láskou a péčí v samém středu Evropy – v malém východočeském městečku Třebechovice pod Orebem.

Prodejnu najdete přímo v historickém centru Hradce Králové – ve Špitálské ulici. Zde můžete ochutnat i horkou čokoládu, kvalitní kávu, několik druhů pralinek či zmrzlin.

A samozřejmě zde najdete veškerý sortiment Jordi´s.

*******

JORDI´S – www.jordis.cz         

Špitálská  149

Hradec Králové