Program 2018 - stále aktualizujeme

 

 

 

     
 

Pátek 12.10.2017

 

16,00-17,00 hod. 

Malujeme společně čokoládový obraz - přijďte i vy přiložit ruku k dílu a zkusit si malovat čokoládou. 

Místo : náměstí TGM, Nové město Tábor 

K tomu všemu balonky, hudba, kouzelník, .......

Ochutnávka lámaných čokolád Muzea čokolády a marcipánu.

Přijďte se čokoládově naladit. 

 

     

 Sobota 13.10.2017 - společenský dům Střelnice, Žižkova ulice 245,

Staré město 

   

Velký sál - živé vaření 

 

10,00 hod.

Zahájení festivalu – moderátoři Jiří Melichar a Lenka Horejsková
Festival otevře jeho zakladatelka Petra Kovandová a hosté. 

 

10,15 hod.

Živé vaření - host festivalu Helena Fléglová 

Členka Národního týmu ČR a vítězka ze Singapuru předvede dezert, který byl součástí úspěšného menu. Navíc nás čeká povídání o tom, jaké to je soutěžit v prestižní soutěži a jaká byla její cesta k cukrařině. S Helenou se budete moci potkat i při mini kurzu, který probíhá po dobu festivalu v muzeu. 

Chcete-li ochutnat vítězný dezert, vhoďte do slosování kupon (k dostání na stánku č.1)

 

11,15 hod. 

Živé vaření - David Šašek 

TOP kuchař malostranského hotelu ARIA, na festivalu po dvou letech opět jako host. Vařit budeme hovězí filet na způsob chilli con carne. A samozřejmě nebude chybět trocha čokolády nebo aspoň kakaových bobů. Pokud jste ještě nenavštívili tuto prestižní restauraci, máte šanci ochutnat nyní. 

Chcete-li ochutnat umění Davida Šaška, vhoďte do slosování kupon (k dostání na stánku č.1)

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

13,00 - 17,00 hod.

Představení projektu Fína čokoláda, hosté Jiří Krampol, Milan Peroutka, křest knihy 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     
 

Malý sál - místo pro vaše děti 

 

Po celý den – dílny – výroba čokoládových bonbonů, lízátek, pralinek, modelování z čokolády

 

  10,00 hod.

Divadlo 

 

11,00 hod.

Kouzelník PET a čarování s čokoládou
  12,00 hod.

Divadlo 

  13,00 hod. Kouzelník PET a čarování s čokoládou
  14,00 hod. 

Divadlo 

  15,00 hod.  Kouzelník PET a čarování s čokoládou
  16,00 hod.  Divadlo 
   17,00 hod.  Kouzelník PET a čarování s čokoládou
  18,00 hod. 

Divadlo 

     
 

Místo pro odbornou veřejnost 

 

Zajímáte se o historii čokolády? Chcete se osobně potkat s výrobci čokolády bean to bar? Chcete se dozvědět více o obalech, trendech...... pak je toto místo pro vás. 

   
   
 

Neomezená degustace teplých čokolád 

 

Ochutnejte teplé čokolády z celého světa. V čokoládových vířičích jsme pro vás roztopili čokolády různých druhů, vůní a chutí a vy je můžete po celý den neomezeně degustovat. Na mapce festivalu najdete označená místa degustací. Do přiloženého herního plánku vám personál zaškrtne čokolády, které jste ochutnaly. Zvládnete-li všechny získáváte certifikát Čokožrouta. 

     
 

MUZEUM ČOKOLÁDY A MARCIPÁNU TÁBOR, Kotnovská 138, Tábor

 

Festivalové vstupenky vám platí i do muzea. Možnost zakoupení vstupenek na festival také přímo v pokladně muzea. Při plné kapacitě muzea si vyhrazujeme právo dočasně omezit vstup do výstavních prostor v závislosti na aktuální volnou kapacitu.
Expozice muzea je otevřena : pátek a neděle : od 09,00 – 17,00 hod.; sobota od 09,00 - 19,00 hod. 
Uvidíte historii čokolády a marcipánu, modely pohádek, pohádkový sklep, výstavu AUTA, možnost vyrábět z marcipánu v dílně. V preméře uvidíte největší  čokoládový interaktivní vlak v Evropě. 

   

 Daniel Šefčík - Jak vzniká čokoládový Čokožrout ? ..... po celý den festivalu 

* Změna programu vyhrazena

 

Neděle 14.10. - Den degustační - Kavárny Starého města Tábor 

   
 

Vstupné na degustace zdarma, kapacita max 20 osob. Přednost mají držitelé pásky ze soboty. 

 

Cofee und Tee, Tržní náměstí, Staré město Tábor 

     
     
     
     
 

Café Bar Obývák, Klokotská 106, Tábor, Staré město – volná degustace kávy a čokolády

 
10,00  Káva a čokoláda - snoubení vybraných káv a čokolád - degustaci povede Hana Buchtíková (Muzeum čokolády a marcipánu Tábor a Zdeněk Plášil - Café bar Obývák 
  13,00    Fresh pralinky (držitel ocenění Regionální produkt, 2.místo v soutěži Chutná hezky Jihočesky) - degustaci povede Jiří Soukup  (Muzeum čokolády a  marcipánu Tábor) 
 

Prodejna BONBON – Palackého ulice 358, Staré město Tábor 

 

14,00   Degustace pralinek firmy BONBON - vybrané pralinky s různými náplněmi a povídání o nich. Degustaci povede majitelka firmy Petra Kovandová 

 

15,00   Degustace čokoládových lanýžů - degustaci povede Petra Kovandová 

 

Muzeum čokolády a marcipánu, Kotnovská 138, Tábor

Komentované prohlídky muzea - dozvíte se zajímavosti nejen o historii čokolády, ale i o vzniku muzea, zpracování čokolády. Ochutnáte syrové kakaové boby a kakaové máslo. Začátky 9,10,11,13,15 hod. Kapacita prohlídky max 20 osob. Otevřeno 9-17 hod. Vstupné do muzea zdarma s festivalovou páskou na ruce. Mimo vypsané časy komentovaných prohlídek je možné muzeum procházet samostatně. 
 

 

* Změna programu vyhrazena, program průběžně aktualizujeme