Program 2018
Pátek 12.10.2018 |
||
16,00-17,00 hod. |
Malujeme společně čokoládový obraz - přijďte i vy přiložit ruku k dílu a zkusit si malovat čokoládou. Místo : náměstí TGM, Nové město Tábor K tomu všemu balonky, hudba, kouzelník, ....... Ochutnávka lámaných čokolád Muzea čokolády a marcipánu. Přijďte se čokoládově naladit.
|
|
Sobota 13.10.2018 - společenský dům Střelnice, Žižkova ulice 245,
Staré město
Velký sál - živé vaření |
|||
10,00 |
Zahájení festivalu – moderuje Jiří Melichar |
||
10,15 |
Živé vaření - cukrářka Lucie PrůšováLucie Průšová je prvotřídní cukrářka, která kromě toho, že dělá úžasné dortíky, ještě realizuje kurzy pro širokou veřejnost. Dopoledne ochutnáme její zákusek a odpoledne ji pozveme do našeho imrpovizovaného diskusního studia nejen pro odbornou veřejnost. Budeme mít příležitost se s ní potkat a pobavit se na témata problémů současné cukrařiny.
Chcete-li ochutnat zákusek od Lucie Průšové, vhoďte do slosování kupon (k dostání na stánku č.1) |
||
11,15 |
Živé vaření - David ŠašekTOP kuchař malostranského hotelu ARIA, na festivalu po dvou letech opět jako host. Vařit budeme hovězí filet na způsob chilli con carne. A samozřejmě nebude chybět trocha čokolády nebo aspoň kakaových bobů. Pokud jste ještě nenavštívili tuto prestižní restauraci, máte šanci ochutnat nyní.
Chcete-li ochutnat umění Davida Šaška, vhoďte do slosování kupon (k dostání na stánku č.1) |
||
12,15 |
Živé vaření - host festivalu Helena FléglováČlenka Národního týmu ČR a vítězka ze Singapuru předvede dezert, který byl součástí úspěšného menu. Navíc nás čeká povídání o tom, jaké to je soutěžit v prestižní soutěži a jaká byla její cesta k cukrařině. HF Pastry Academy je cukrářská škola založena v roce 2018 Helenou Fléglovou. Je zaměřena na pokročilé cukráře, kteří by rádi zdokonalili své dovednosti i na začátečníky, kteří by rádi pronikli do tajů cukrařiny.
Chcete-li ochutnat vítězný dezert, vhoďte do slosování kupon (k dostání na stánku č.1) |
||
|
|||
|
Jiří Soukup a tvorba dortu Čokožrouta "naživo" - najdete v prostorách Střelnice po celý den |
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
13,00 - 17,00 |
Představení projektu Fína čokoláda, hosté Jiří Krampol, Milan Peroutka, Olga Lounová - křest knihy |
||
13,00 |
host festivalu : Olga Lounová |
||
13,45 |
host festivalu : Jiří Krampol |
||
15,30 |
křest knihy FÍNA ČOKOLÁDA |
||
|
|
||
17,00 hod. |
Premiéra BEAN TO BAR čokolády a dokončení čokoládového díla Jiřího Soukupa |
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
Malý sálNeomezená degustace - čokoládová řeka |
|||
Po celý den můžete ochutnávat 20 druhů teplých čokolád různých příchutí a z různých koutů světa.Připraveny jsou :Itálie - Reno hořká, mléčná, bílá, karamelová Nugát tmavý a světlý Novinka od firmy Calebaut - čokoláda z červených bobů RUBY a GOLD Čokolády s příchutěmi : jahoda, pomeranč, capuccino Origine - Madagaskar, Kumabo, Arriba, Tanzanie, Brazil, Satongo Česká výroba - Jordis 100% a Jordis mléčná Extravagantní chuť : Bílá s čajem matcha
|
|||
|
|||
|
|||
Koutek nejen pro odbornou veřejnost -diskutují hosté festivalu a vy (přízemí pod schody) |
|||
Zajímáte se o historii čokolády? Chcete se osobně potkat s výrobci čokolády bean to bar? Chcete se dozvědět více o obalech, trendech...... pak je toto místo pro vás. |
|||
Potkejte se s odborníky z branže, ptejte se na jejich zkušenosti z provozu, technologické postupy, jak dosáhnout úspěchu v zahraničí, jak je důležité mít kvalitní personál, co je rodinná firma ..... V diskusním fóru se vystřídají oficiální hosté festivalu a návštěvníci... Tento program je určen nejen pro odbornou veřejnost, ale i pro amatérské cukráře, návštěvníky které třeba baví péct a neví si rady.... Diskusní témata, která se jistě budou v průběhu dne prolínat a doplňovat :11,00 hod. 100 let československého čokoládového a cukrovinkářského průmyslu..... host : Stanislav Krámský (autor Knihy o čokoládě), Petra Kovandová (majitelka firmy BONBON) 12,00 hod. Cukrář - řemeslo, které má v ČR tradici ...... hosté : Lucie Průšová (cukrářka, lektorka ), Jiří Hochman (Mocca Café Tábor) 13,00 hod. Co je "bean to bar"? Jak těžké je sehnat kvalitní kakaové boby, kde se realizuje obchod s boby, jaká kvalita kakakových bobů je na českém trhu.... hosté : Jiří Soukup (Muzeum čokolády a marcipánu Tábor), Lukáš Koudelka (Jordis), Michaela Dohnálková (Míšina čokoláda) 13,30 hod. Ochutnávka kakaových bobů z různých plantáží Kolumbie, pěstování kakaovníku a jeho vliv na životní prostředí, sociální politiku.... host : Ing. Gustavo Muňoz García (Kolumbie) 14,00 hod. Český úspěch v zahraničí ..... hosté : Helena Fléglová (Národní tým ČR), Lukáš Koudelka (Jordis), Michaela Dohnálková (Míšina čokoláda) 15,00 hod. Trendy versus tradice. Jak ovlivňuje marketing a sociální sítě cukrářské řemeslo ...... hosté : Lucie Průšová (Cukrářské studio Lucie Průšová), Radek Havlíček (fotograf), Zdeněk Plášil (provozovatel malé kavárny Obývák), Petr Lebeda (specialista online marketingu - Medialka.eu) 16,00 hod. Degustace "bean to bar" čokolád Míšina čokoláda - Michaela Dohnálková (majitelka firmy) 16,30 hod. Kolumbie - země kávy a kakaa. Exkurz do pěstování kakaovníku v Kolumbii, porovnání chutí kávy, kakaa, kakaových bobů...... host : Fernando Jaimes (Kolumbie) 17,00 hod. Čokoláda v cukrařině ....... host : Lucie Průšová (cukrářké studio Lucie Průšová), Helena Fléglová (Národní tým ČR) 17,30 hod. Degustace "bean to bar" čokolád Jordi´s Hradec Králové ( Lukáš Koudelka - spolumajitel firmy) 18,00 hod. Degustace raw čokolád - David Matějů (DNA Food) |
|||
Koutek pro děti - dílničky, workshopy a divadelní představení |
|||
V dílnách festivalu si můžete vyzkoušet práci s čokoládou, potáhnout lízátko, vyrobit pralinky nebo vlastní čokoládu. Vše vám krásně zabalíme a váš výrobek si odnášíte jako suvenýr. 10,00 hod. Divadlo U plotny - O třech kůzlátkách Klasický pohádkový příběh o jedné rodinné tragédii se šťastným koncem. Skončí nakonec kůzlátka u vlka v břiše? Zachrání je máma koza? A co s ním, s tím netvorem obludným? Dřevěné loutky malých neposedných sourozenců, strašidelný vlk a popletený kouzelník. Tohle vše a mnoho překvapivým podrobností Vás čekají v dobře známé pohádce pro menší děti. Budou se možná trošku bát, ale určitě víc smát! 11,00 hod. Kouzelník PET - čarování s čokoládou
12,00 hod. Divadlo U plotny - Cirkusárium Tři příběhy zvířecích hrdinů velryby, lišky a hada, kteří se naučí, co je třeba a nakonec úplně převrácený konec, protože přeci nejsme ve škole!! Dynamické divadelní představení pro děti od 3-10 let, ve kterém děti samy příběhu pomáhají a s humorem se učí potřebné.
Od 13,00 hod. probíhá program pro děti na hlavním pódiu, kde se zrodí čokoládová holčička FÍNA ČOKOLÁDA |
|||
MUZEUM ČOKOLÁDY A MARCIPÁNU TÁBOR, Kotnovská 138, Tábor |
|||
Festivalové vstupenky vám platí i do muzea. Možnost zakoupení vstupenek na festival také přímo v pokladně muzea. Při plné kapacitě muzea si vyhrazujeme právo dočasně omezit vstup do výstavních prostor v závislosti na aktuální volnou kapacitu.Expozice muzea je otevřena : pátek a neděle : od 09,00 – 17,00 hod.; sobota od 09,00 - 19,00 hod. Uvidíte historii čokolády a marcipánu, modely pohádek, pohádkový sklep, výstavu AUTA, možnost vyrábět z marcipánu v dílně.
Největší interaktivní čokoládový vlak v Evropě v premiéře na festivalu - autor Daniel Šefčík Přijďte se podívat na velkolepé dílo, které vznikalo v našem muzeu téměř 10 měsíců a jehož autorem je Daniel Šefčík. Potkejte se s autorem přímo na místě a podívejte se jak vzniká obraz čokoládového nádraží..... |
|||
|
* Změna programu vyhrazena
Neděle 14.10.2018 - Den degustační - Kavárny Starého města Tábor
* Změna programu vyhrazena, program průběžně aktualizujeme